Oppas voor de konijnen tijdens de vakantie.

Op vakantie bij Hazel


Dat voelt als thuis!

Oost, west, thuis best, denkt een konijn. Maar natuurlijk willen wij baasjes er wel eens even tussenuit. Geen buren of kennissen voorhanden die op kunnen passen? Hotel Hazel is 365 dagen per jaar open. Uw konijnen kunnen bij ons voor een kortere of langere periode inchecken. De haal- en brengdagen zijn op onze openingsdagen: dinsdagavond en zaterdagochtend.

Ze krijgen bij ons de juiste verzorging en liefdevolle aandacht. Daar hebben ze vast wel oren naar!

Wat kost het?

De kosten bedragen per hok € 8,- per dag (inclusief breng- en ophaaldag).
Moet u vroegtijdig de vakantie annuleren? Dan bedragen de annuleringskosten voor een ingediende vakantieperiode €20,-.

De haal- en brengdagen zijn tijdens openingstijden:

  • Zaterdagochtend 10.00 – 12.00 uur
  • Dinsdagavond 19.00 – 21.00 uur

Uw konijnen zullen verblijven in een hok met de volgende afmeting: 275 cm bij 80 cm. Er zal gezorgd worden voor een dagelijks schoon toilet, voldoende hooiballen gevuld met vers hooi, verse groenten (indien gewend) speeltje en schoon drinkwater.

De konijnen bij de opvang drinken uit bakjes, omdat konijnen dit van hun natuurlijke habitat zijn gewend. Is uw konijn gewend aan een drinkfles? Geen probleem, dan zorgen wij gewoon dat we deze voor hen ophangen, we hebben deze op voorraad bij de opvang. Alle spullen verzorgen wij en hoeven niet meegebracht te worden.

Wij hebben enkel buiten logeerplaatsen.

Wat de boer niet kent …

Uw konijnen zijn gewend aan hun eigen voer. Breng dit mee voor de periode dat ze bij ons logeren, zodat we niet over hoeven te gaan op ander voer.
Onze konijnen krijgen elke dag groenvoer, dit verzorgen wij. Bij de check-in wordt gevraagd of uw konijn(en) dat ook gewend zijn. Als dat zo is dan  krijgen uw konijnen van ons ook groenvoer.

Gezondheid voorop

Het is belangrijk dat onze konijnen en die van u geen ziektes overbrengen. Daarom dienen de konijnen ingeënt te zijn tegen de besmettelijke konijnenziekten Myxomatose, RHD1 en RHD2. Neem daarvoor het inentingsboekje mee (ook handig mocht tijdens het verblijf onverhoopt een dierenartsbezoek noodzakelijk zijn).

Mocht er tijdens de vakantie iets zijn met uw konijn dan gaan wij er mee naar onze eigen dierenarts. Dit gebeurt in principe in overleg. Bij spoedzaken kan er zonder overleg naar de dierenarts gegaan worden. Eventuele kosten van een dierenartsbezoek of medicatie zullen door ons in rekening gebracht worden.

Het hebben van een maatje is ook ontzettend belangrijk voor de gezondheid en kwaliteit van leven van een konijn. Dit is voor ons ook een belangrijke voorwaarde. Wij vangen per definitie geen konijnen op die alleen zijn. Als u wel graag een maatje wilt voor uw konijn is in overleg een combinatie vakantieopvang en adoptie mogelijkheid. Geef dit dan aan bij uw aanvraag. Lees hier meer over adoptie van een konijn. Er zal een screening van het toekomstige verblijf plaats moeten vinden. Dus een aanvraag voor adoptie is dan de beste route.

De kosten voor adoptie zullen dan bovenop de vakantieopvang komen.


hazelVakantieopvang