Koppelen bij Hazel

Koppelen bij Konijnenopvang Hazel
Op zoek naar een maatje voor jouw konijn? Of wil je misschien beginnen met konijnen? Konijnenopvang Hazel helpt je graag! Als opvang staan wij voor het belang van een konijn. Daarom helpen we niet alleen met het vinden van een maatje of een koppel konijnen, maar ook helpen we je graag bij het informeren over het konijnenverblijf.

Konijnenkoppel
Konijnen zijn groepsdieren, dit vinden wij dus ook ontzettend belangrijk: Konijnen die samen leven en niet alleen. In onze opvang vangen wij konijnen op met als doel om ze weer te herplaatsen. Wij plaatsen konijnen nooit alleen uit, altijd met een maatje of in een groep.
Wij plaatsen altijd een gecastreerde ram bij een voedster. Helaas gaan twee rammen of twee voedsters samen in 98% van de gevallen niet goed.


Vier stappen voor een geslaagde koppeling

Stap 1: jij hebt één of meerdere konijn(en) thuis en hebt een leuk, geschikt konijn gezien op onze website of Facebook. Kom met ons in contact door ons te mailen, appen of bellen.
Stap 2: wij zullen met jou in contact komen om een afspraak te maken om bij de opvang te gaan speed daten. Vooraf controleren wij altijd het verblijf, omdat het belangrijk is dat de konijnen altijd kunnen rennen, springen, huppen en ontdekken.
Stap 3: Samen met jouw konijnenvriend kom jij een bezoekje brengen aan onze opvang. Hier zal kennis worden gemaakt door middel van een koppeling.
Stap 4: Als de eerste kennismaking goed verloopt, zal de nieuwe vriend/vriendin samen met jouw konijn naar huis gaan in één ruime vervoersmand.

Hoe gaat een koppeling in zijn werk?

De koppeling van de konijnen zal plaatsvinden bij de opvang op de afgesproken dag en tijd. Hier zal dan een vrijwilliger aanwezig zijn die ervaring heeft met het koppelen van konijnen. Elke koppeling is uniek en verloopt anders. Daar waar wij als konijnenbaasjes vaak enthousiast zijn over een schattig, lief en mooi konijn, kan het zomaar zijn dat jouw konijn daar toch eens even anders over denkt. Als het niet klikt, zullen we samen met jou kijken naar een andere oplossing. Hier komen we altijd uit! De meeste koppelingen verlopen goed en snel, dit wil zeggen dat wij binnen 30 minuten kunnen inschatten of het een gelukkig konijnenkoppel gaat zijn. Wanneer de eerste kennismaking goed verloopt, mogen ze samen naar huis. Autorijden is een stressmoment voor konijnen, dit schept een band, daarom raden wij aan om ze samen in één vervoersmand te vervoeren. Een handdoek of stro onderin de mand zorgt ervoor dat de konijnen niet wegglijden.

Samen maken we nog een adoptieformulier in orde, daarop staan onze adoptievoorwaarden en krijg je het entingsboekje van het konijn mee.
Ook krijg je een zakje met overgangsvoer mee. Dit is het voer dat het konijn op de opvang heeft gegeten. Gedurende een week meng je dit voer met je eigen voer; zo kunnen de gevoelige darmen langzaam overschakelen op  het nieuwe voer.
Soms kan het zijn dat een koppeling wat meer tijd nodig heeft, ook hier hebben wij als opvang over nagedacht! Als de liefde nog even moet groeien, kunnen wij er een koppelvakantie aan vast plakken. Dit zit bij de prijs inbegrepen.


Thuiskomst na koppeling

Thuiskomst na koppeling

Een tijdje later kom je thuis met een gevulde reismand of een reismand die in gewicht is verdubbeld. Met de nodige informatie en een blij konijnenkoppel bij de opvang, gaan zij hun verblijf in, voor de één nieuw, voor de ander bekend terrein. Soms kan dit bepaald gedrag laten zien, omdat hier nog geuren in zitten van het ene konijn en dat zorgt voor dominantiebepaling. Belangrijk is om het hok voordat je ze erin plaatst, even schoon te maken. Een emmertje met water en schoonmaakazijn, schone bodembedekking, schoon hooi, vers drinkwater en nieuw stro. Dit kan bijdragen aan een fijne thuiskomst voor beide.

Het kan voorkomen dat de konijnen elkaar even achter na zitten (vlinderen) of elkaar uit een hoek jagen. Laat dit even gebeuren.
Vallen de konijnen aan, beginnen ze te vechten en vliegen de haren door het hok? Haal ze dan even uit elkaar en neem contact op met de opvang. Het kan soms zijn dat er wat plukjes haar door het hok liggen, dit kan erbij horen. Dit is anders dan de vele plukken haar.

Gaat het allemaal goed thuis en heb jij een gelukkig konijnenkoppel? Ook dan vinden we het leuk om nog wat van je te horen met een foto of filmpje.


Kosten van adoptie
Voedster €50,-
Voedster, indien gesteriliseerd (geen standaard procedure) €110,-
Ram gecastreerd €85,-
Koppel (voedster en gecastreerde ram) €115,- Koppel ( indien gesteriliseerde voedster en gecastreerde ram) €165,-

Pinnen is mogelijk bij de opvang, dit heeft onze voorkeur. Contant betalen is ook mogelijk.

De konijnen die wij uitplaatsen zijn gezond en plaatsbaar. Dit betekent dat zij zijn gecontroleerd door de dierenarts, de vaccinaties hebben gehad voor Myxomatose, RHD1 & RHD2.
Daarnaast zullen wij jou tijdens de koppeling voorzien van adviezen, plaatsingsinformatie, biks voor de eerste dagen thuis en een geslaagde koppeling.

Verloopt het thuis anders dan dat wij vooraf hadden omschreven? Neem contact met ons op, wij zullen je op afstand helpen. Lukt dit niet, dan zullen wij kijken of we op de opvang kunnen koppelen of we proberen het met een andere konijnenvriend. Wij zijn geen dierenwinkel dus zullen altijd zorgen dat zowel de konijnen als de baasjes gelukkig zijn na een koppeling. Koppelingen vinden plaats op afspraak. De opvang is geopend op dinsdagavond en zaterdagochtend. Kom met ons in contact en neem onze adoptievoorwaarden vooraf door.

Gelukkig konijnenkoppel

hazelKonijn adopteren