Konijn gevonden
Heb je zelf een loslopend konijn gezien, dan kun je proberen hem te vangen. Breng het konijn vervolgens naar een opvang (kijk op internet voor de dichtstbijzijnde opvanglocatie). Daar wordt het konijn onderzocht en krijgt het de juiste behandeling. Ben je op slag verliefd geworden op het gevonden konijn? Misschien kun je hem reserveren. Een gevonden konijn blijft twee weken in de opvang, daarna wordt hij (samen met een maatje) opnieuw geplaatst.

Lukt het niet om zelf het konijn te vangen bel dan de dierenambulance. Zij kunnen helpen het konijn te pakken te krijgen.
– Omgeving gemeente Uden, Land van Cuijk, gemeente Bernheze en Meierijstad: bel dierenambulance Hokazo
– Omgeving Oss: bel dierenambulance Maasland

Hazel neemt gevonden konijnen altijd op en probeert ze te herenigen met hun baasje. Lukt dat niet dan zoeken we een nieuw thuis.

Dierenambulance hok bij Hazel
De opvang heeft een dierenambulance hok, hier zijn de dierenambulances van op de hoogte. Wanneer zij onderweg zijn met een gedumpt/gevonden konijn, bellen zij de opvang. Zo zijn wij op de hoogte wanneer er een dumper op de opvang is.
Dit dierenambulance hok is altijd voorzien van stro, hooi en water.

De dumpers krijgen de zorg die zijn verdienen. De meeste dumpers zijn gewond doordat zij in aanraking zijn gekomen met wilde dieren, hebben last van mijt of de voedsters zijn mogelijk bevrucht waardoor zij dragend kunnen zijn. De zorg voor deze dumpers kan bestaan uit:
– beoordelen van de wonden bij de dierenarts
– behandeling van mijt
– vaccineren tegen konijnenziektes
– röntgenfoto’s of verder onderzoek bij verdenking op breuken die zij kunnen oplopen bij moment van dumpen (denk hierbij aan een auto gegooid worden)
– laten castreren of steriliseren
– bijwerken van een gebit

Wilt u onze opvang een hart onder de riem steken? De dierenarts rekeningen kunnen hoog oplopen met alle dumpers die worden binnengebracht, vooral rond een vakantieperiode. Wij zijn blij met elke financiële steun om de zorg die onze dumpers en andere opvangkonijnen nodig hebben, te kunnen blijven bieden

Donaties zijn van harte welkom op rekeningnummer NL65 RBRB 0706 3721 66 t.n.v. Stg. Konijnenopvang Hazel te Schaijk o.v.v. Donatie.

Konijn kwijt?
Konijnen zijn vindingrijk. Ruiken ze de vrijheid, dan gaan ze op onderzoek uit.
Heeft jouw konijn de benen genomen dan kun je op de site van amivedi kijken of hij misschien gevonden is. Ook kun je daar een bericht plaatsen om anderen te vertellen dat je konijn zoek is. Op deze site kun je ook een format voor een poster downloaden die je vervolgens in de buurt kunt ophangen. Meestal gaan ontsnapte konijnen namelijk niet heel ver van hun hok vandaan.

hazelKonijn gevonden?