koppelvakantie: een groepskoppeling of koppeling van twee konijnen.

Koppelvakantie bij konijnenopvang Hazel


Jouw konijnen op koppelvakantie bij Hazel

Heb jij al twee of meer konijnen thuis en lukt het niet om ze te koppelen? Misschien herken jij jouw konijnen in één van de volgende scenario’s:

  • Vechten ze?
  • Blijven ze elkaar achter aan lopen?
  • Jagen ze elkaar door het hok?
  • Mag de een de ander in het nachthok niet op komen zoeken?
  • Of vind je het zelf spannend?

Konijnenopvang Hazel kan helpen jouw konijnenvrienden te koppelen. Dit doen wij aan de hand van een koppelvakantie. Jouw konijnen komen dan één week samen logeren in Schaijk. Het is belangrijk dat de ram of de voedster gecastreerd is & dat ze beiden volledig geënt zijn.

Hoe gaan wij te werk?

Onze vrijwilligers bij de opvang hebben veel ervaring in het koppelen van konijnen. Elke koppeling verloopt weer anders. Zij zullen per koppeling beoordelen wat zij nodig hebben om het te laten slagen. Verschillende manieren hiervan zijn:

  • Ze direct samen in een koppelren van de Hazel zetten, maar dan kan het toch goed gaan omdat het neutraal terrein is of ze ruiken veel  andere konijnen.
  • Ze langzaam aan elkaar laten wennen door ze naast elkaar te zetten met een schot er tussen. In de loop der dagen gaan we dan wisselen van hok, toiletje, drink- en voerbakken en speelgoed. Zo kunnen ze langzaam wennen.
Wat mag jij meenemen?

Belangrijk is dat de konijnen eten wat ze gewend zijn, om deze reden vragen wij u voldoende biks mee te nemen. Wij zorgen voor de rest!

Duur van de koppelvakantie

De konijnen zullen één week bij Hazel verblijven, van zaterdag tot zaterdag. In de tussentijd zullen wij u, indien u dit prettig vindt, op de hoogte houden van de voortgang.

Wat zijn de kosten van de koppelvakantie?

De kosten bedragen €50,- per koppelvakantie. Hierbij is goede zorg, onbeperkt hooi, dagelijks een schoon toilet, speeltjes, groenten, verse kruiden en veel liefde bij inbegrepen.

Informeer naar de mogelijkheden van een koppelvakantie door te mailen naar onze opvang.

hazelKoppelvakantie