Waarom een konijn uit de opvang

Waarom zou je ervoor kiezen om een konijn uit de opvang te adopteren? Je kunt immers in iedere dierenwinkel, tuincentrum en op marktplaats een schattig jong konijntje kopen.  Helaas worden veel konijntjes op deze plaatsen als impulsaankoop gekocht. Na enige tijd is het konijntje niet meer gewenst en wordt het gedumpt of naar een opvang gebracht. Of er wordt verkeerd/niet deskundig advies gegeven; de 2 mannetjes die volgens de dierenwinkel echt samen konden, gaan vechten als ze een half jaar oud zijn. Of de 2 vrouwtjes hebben na een paar maanden opeens baby’s……..oeps, een was toch een mannetje…

Veel van deze konijnen komen terecht bij diverse opvangen in het land. Als je een konijn uit de opvang adopteert, geef je zo’n konijn een 2e kans op een goed leven. Dat is natuurlijk al reden genoeg om naar de opvang te gaan!

Daarnaast kan je bij Konijnenopvang Hazel het volgende verwachten:

-Er is vaak wat bekend over het karakter van het konijn.

-Alle rammetjes zijn gecastreerd.

-Enthousiaste en deskundige vrijwilligers geven je uitgebreid en deskundig advies over het houden van konijnen.

-Jouw konijn mag op speeddate op de opvang. In een kwartiertje kan een inschatting gemaakt worden of de konijnen samen een match zullen zijn. Mocht dat niet zo zijn, dan kan geprobeerd worden of een ander konijn een betere klik geeft.

-Mocht toch blijken dat het na een koppelperiode niet goed gaat, dan kan het geadopteerde konijn terugkomen naar de opvang en kan er naar een andere partner gezocht worden.

-Evt. is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding je konijn op koppelvakantie te laten gaan.

-Alle konijnen van de opvang zijn ingeënt tegen drie gevaarlijke en dodelijke ziektes; myxomatose, RHD1 en RHD2.

Als je op zoek bent naar een partner voor jouw konijn, kom dan zeker eens langs (op afspraak). Kijk ook bij ‘het adopteren van een konijn’.

hazelKonijn uit opvang