Hoe gaat het met de Hazeltjes bij hun nieuwe huis?


Succeservaringen

‘We all have to meet our match sometime or other’ (Watership down).
Dat geldt maar al te zeer voor de konijnen die bij Hazel binnenkomen: Ze hebben vaak het nodige meegemaakt.
Kiezen voor een konijn uit de opvang is daarom kiezen voor een konijn met een ‘rugzakje’. Soms is de bagage licht, soms wat zwaarder.
Deze bagage heeft onze konijnen gevormd en gemaakt tot konijnen met karakter.
En dat leidt vaak tot mooie verrassingen en onverwachte ervaringen. Bij hun nieuwe baasjes, in een liefdevolle omgeving, mogen ze ongestoord konijn zijn en komen ze tot bloei.
Regelmatig ontvangen we dan ook prachtige verhalen en ontroerende foto’s van de konijnen die geplaatst zijn. Dat geeft ons als vrijwilligers vleugels, hier doen we het voor.
Deze verhalen zijn eigenlijk te mooi om voor onszelf te houden. Vandaar dat we ze vanaf nu met jullie willen delen in deze nieuwe rubriek. Lees en geniet.

Moon en Billy

Moon en Billy

Billy en Moon vinden elkaar helemaal geweldig en spelen onwijs veel met elkaar. Moon zoekt bij Billy, maar ook hier in huis de grens op en ontdekt hier alles. Moon is in huis een super actieve dame en onwijs nieuwsgierig. Ze pakt graag spullen van de salontafel en rent daar dan hard mee weg, maar ik mag het altijd weer van haar afpakken. Ook klimt ze graag op de stoelen aan tafel. De graafbak ziet zij als haar bed. Als ze daarin staat dan maakt ze een sprongetje en laat ze zich lekker vallen op haar zij en gaat ze heerlijk slapen. Ook houdt ze ervan om door heel het huis te rennen en op van alles te springen. Moon rent dan altijd maar Billy en die moet dan met haar mee rennen. En dus heb ik dan 2 ADHD konijnen door het huis heen. Het zijn echt schatjes samen!! Moon is echt een super lief konijn en ik denk dat ze hier samen met Billy echt een top leven heeft. Ik wil jullie echt onwijs bedanken dat ik door jullie zo’n leuk konijntje in huis heb. Ik kan nu al niet zonder haar en Billy al helemaal niet! Willen jullie Billy en Moon volgen, ze hebben een eigen instragram pagina: @Billy.en.Moon

Loki en Bikkel

Remember me,Loco Loki. Jajaa jullie zien het goed ik ben verhuisd en heb een kei lief en knap
vriendinnetje. Haar naam is Bikkel en geloof het of niet zij is helemaal wild. Toen zij een baby was, is
ze gevonden door haar lieve baasjes en met de fles groot gebracht. Zij is echt de liefde van mijn
leven. Niet vertellen tegen haar hoor dan gaat ze naast haar schoentjes lopen hihi. Zal het verhaal
niet te lang maken daar heb ik ook helemaal geen tijd voor! Veel te druk met spelen en rennen hier
in de tuin met Bikkel. Het gaat goed met mij en ik ben heel erg blij met mijn nieuwe huisje, baasjes en natuurlijk de liefde van mijn leven. En onze baasjes hebben de tv verkocht die kijken alleen nog maar naar ons!

Saar en Sill

Saar en Sill

Saar was eerst samen met Siem die is helaas overleden door ouderdom. Na een paar weken zagen we Roy op de site staan en ik vond het een bijzonder konijn om te zien omdat hij hele mooie vachtkleuren heeft en een mooie snoet. Wij hadden al eerder gekoppeld met een ander konijn maar die was erg dominant en Saar ook dus dat ging helaas niet. Maar gelukkig is het wel met Sill gelukt.

De koppeling ging niet soepel tussen die twee. Het duurde even voordat ze elkaar ontdekte. Thuis gingen we verder met het koppelen. We moesten het verblijf erg klein maken omdat ze elkaar steeds ontliepen. We hebben ze dan ook erg lang in dit kleine stukje verblijf gehad.

Na een paar dagen mochten ze naar het grote verblijf. Dit was erg spannend omdat het verblijf erg groot is en ze dan elkaar weer kunnen ontlopen. Maar gelukkig was dat niet zo ze zochten elkaar namelijk erg op. Waar wij super blij mee waren. Sill was erg bang en schrok van de kleinste dingen en plakte daarom erg aan Saar. Saar vindt helemaal niks eng en dat doet Sill erg goed.

We hebben Saar heel erg zien opbloeien na de koppelen van Sill. Haar vacht ziet erg goed uit en ze is erg vrolijk. We zien ook bij Sill heel veel verbetering hij went al meer aan ons. Hij was namelijk erg schuw. Ze mogen elke dag bij ons in de tuin rennen en dan zie je twee super gelukkige konijnen. Sill gaat altijd op onderzoek uit hij springt op alles en vind de viooltjes ook erg lekker.

Dit is dus een meer dan een geslaagde koppeling! Daarnaast zijn we super blij met Sill hij is ontzettend lief en echt een knapperd! 


Janu en Suzy

Janu en Suzy

Het gaat ver boven verwachting met Janu en Suzy.

De kinderen zijn onafscheidelijk van de konijnen. Janu en Suzy vinden het heel gezellig en komen steeds zelf naar de kinderen toe. Iedere ochtend en middag helpen ze mee en zitten soms wel een uur bij het hok. We hebben een extra ren gemaakt zodat de konijnen zelf kunnen kiezen om naar buiten te komen. Maar zodra we aan komen lopen staan ze te dringen.

Iedereen is heel blij 🙂


Juul en Jelle

Juul en Jelle (Flipper)

Hierbij wat foto’s en een verhaaltje over Jelle (bij jullie Flipper) welke we gekoppeld hebben aan Juul.

De eerste 3 weken was Juul erg bang van Jelle. Ze is 3,5 jaar samen geweest met haar zus Beau, welke we altijd hij hebben genoemd omdat we het echt een mannetje en vrouwtje vonden. Beau was wat dominanter maar Juul accepteerde dat. We zagen haar verdrietig zijn toen Beau was overleden (zeldzame en aggressieve  tumor welke al was uitgezaaid). Dus toen we Flipper op jullie website voorbij zagen komen wist ik dat dat een mooie match zou zijn met Juul. Juul is erg zachtaardig dus ik wilde voor haar ook een zachtaardig vriendje vinden.

Jelle had alle geduld met Juul en na 3 weken accepteerde ze hem pas. Maar vanaf toen was het meteen een verliefd en erg klef stel. 😊 Ze liggen vaak bij elkaar en soms zit Jelle even achter Juul aan maar we denken dat hij gewoon wil spelen. Juul liep altijd los door de woonkamer maar omdat we nog een ander stel thuis hebben (Sammie en Saartje) hebben ze nu een ren. En 1x per dag mogen ze los lopen in onze serre. Meestal vanaf ’s morgens 9-10 uur totdat het donker wordt. En de helft van de tijd mogen zij in de serre en de andere helft mag het andere stel in de serre lopen. We noemen ze vaak de grote (Juul en Jelle) en de kleintjes (Sammie en Saartje).

De serre vinden ze erg leuk! En verder is Jelle erg onderzoekend. Ik geef ze regelmatig papieren zakjes met hooi, kruiden en snoepjes erin en maak dat vast met touw. Jelle is echt van ‘van dikhout zaagt mijn planken’ en heeft de zak binnen no time open. Hij bijt er in en gooit het omhoog (vaak op Juul). Juul heeft vaak de kans niet om er aan te zitten.

Hij is ook erg lief voor Juul. Als ze in de serre zijn geweest waar o.a. 2 zandbakken in staan worden de oogjes van Juul altijd nat en als ze binnen zijn poetst hij haar oogjes mooi schoon.

We hebben Juul echt zien opbloeien nu ze met Jelle samen is. Ze kijkt vaak zoooo verliefd naar hem en Jelle probeert dan stoicijns te kijken.

Heel leuk om te zien!!! Dit is dus een meer dan geslaagde koppeling! Daarnaast is Jelle ontzettend lief en echt een knapperd! Hij is alleen een beetje bangig van ons. We vragen ons soms af of hij ooit iets minder prettigs heeft meegemaakt.


Koos en Maddy

Koos en Maddy

“Hier een update. Koos woont nu anderhalve week hier en we zijn erg blij dat hij er is. Het was in het begin voor iedereen even wennen. Maddy vond het wat spannend en trok zich terug, als Koos kwam kijken dan liet ze duidelijk merken dat ze het spannend vond en Koos respecteerde dat. Koos is een blij ei en lijkt aan zijn tweede jeugd begonnen. Hij rende rond en verkende alles grondig terwijl hij overal kopjes tegen aan gaf om zijn geur te verspreiden (en nu nog met regelmaat). Over de dagen zijn ze samen dichter naar elkaar gegroeid en ze liggen met regelmaat dicht bij elkaar en wassen elkaar.
Maddy is niet meer gewend aan zo’n energiek konijn in de buurt en ik ben benieuwd of ze mettertijd ook weer energieker wordt, of dat ze dat aan Koos alleen laat. Koos is duidelijk blij met het gezelschap en de ruimte en ook Maddy lijkt blij niet meer alleen te zijn.” Wimpie en Paneni

Wimpie (Mickey) en Paneni

Wij hebben een ondeugend en best wel wild konijn, Paneni. Maar wij merkten dat zij zich wel eenzaam voelde.
Toen zagen wij Mickey op de website van Hazel voorbij komen.
Mickey heet nu Wimpie, dat vonden wij een mooie naam.
Eerst was het moeilijk. Ons konijn Paneni vond het niet zo leuk om haar stekkie en haar eten te delen. En op eens was zij ook regelmatig schijnzwanger.
Maar Wimpie is een heel rustig en heel lief konijn. Hij heeft heel veel geduld met haar gehad. Nu knuffelen ze heel veel en maken ze elkaar schoon. Wimpie heeft haar rustig gemaakt en samen zijn ze ondeugend en kunnen niet meer zonder elkaar.


Het verhaal van Mika & Joep

Mika en Joep

In oktober was ik bij de dames van Hazel omdat Joep zijn vriendin verloren had. Caro(Calimero) was sinds 2017 bij jullie vandaan al succesvol gematcht met Joep! Zo leuk.

Helaas is zij ziek geworden en heb ik haar moeten laten inslapen in oktober. Maar natuurlijk mocht Joep weer op date bij jullie!

Mika was meteen opgevallen op de dating site van Hazel. Na de date samen naar huis.
Na een dag of 2 wennen aan elkaar, rangorde bepalen en achter elkaar aan rennen (vooral Joep achter Mika aan) zijn ze vriendjes geworden.

Mika is een leuk nieuwsgierig konijn en is van alles aan het ontdekken in de ren en vindt het heerlijk om lekker in de tuin te struinen. De eerste binkies waren al snel te zien! Echt alweer een goede match voor Joep!

Ik ben blij dat Mika zich zo thuis voelt hier bij ons.


Pippa en Joep

Pippa en Joep (geadopteerd in 2017)

“Ik heb ze zaterdag en zondag steeds even samen gezet in de badkamer en dat ging steeds beter. Op een gegeven moment werd het saai. Ze gingen gewoon liggen dutten en negeerden elkaar verder.

‘s Nachts sliep Pippa in een ren tegen die van Joep aan. Ze gingen dan ook bij elkaar in de buurt liggen en op een gegeven moment werd er tussen de tralies door gelikt over de neuzen. Ik heb ze ook nog een keer van ren gewisseld.
Gisteren heb ik ze ‘s middag in de tuin laten spelen, andere omgeving, kijken hoe dat zou gaan. Joep rende af en toe achter Pippa aan maar hij stopt als zij knort. Toen heb ik in de woonkamer, naast de andere rennen nog een ren opgebouwd en ze daar samen in gezet. Dat ging steeds beter. Ze bleven de hele avond samen en ging elkaar wassen en samen liggen.

Voor de nacht wilde ik Pippa in haar eigen ren zetten maar ze raakt volkomen in paniek. Ze wilde naar Joep toe en niet meer alleen in een hok. Het was echt heel zielig om te zien. Ik heb haar onmiddellijk weer bij Joep gezet en alles was weer oké.

We hebben ze bij elkaar gelaten en mijn man heeft op de bank geslapen om een oogje in het zeil te houden. Pippa en Joep hebben vannacht tegen elkaar aan geslapen.

Vandaag heb ik de ren van Joep schoongemaakt en aangesloten op de ren waar ze tijdelijk zaten. Ze zijn vanzelf naar die ren toe gegaan en zitten daar nu samen in. 

Ik ga Pippa echt niet meer weghalen bij Joep, want ze was zo zielig gisteravond, en hoop dus dat het vanaf nu gewoon goed blijft gaan. Duim maar dat het echt zo blijft want dan hebben we een heel blij setje konijnen.

Twee weken later
Pippa doet het steeds beter en komt steeds meer uit mijn hand eten. Samen zijn ze heel gelukkig en daar gaat het om. Blije Pippa en Joep.”

Gelukkige Pippa en Joep


hazelSuccesverhalen