Hoe gaat adoptie in z’n werk?

 

Wanneer je een konijn wilt adopteren kun je via de mail (konijnenopvanghazel@outlook.com) of via onze facebookpagina contact met ons opnemen.

Wij zullen vragen naar het verblijf van de konijnen en graag zien we wat foto’s. Het is namelijk erg belangrijk dat konijnen de ruimte hebben om te rennen, springen, spelen en ontdekken.

De maten voor een verblijf zouden minimaal als volgt moeten zijn:

-Buiten konijnen hebben een schuilhok nodig waarin ze droog en tochtvrij kunnen zitten. De maat van dit hok is niet het belangrijkste, veel belangrijker is de ren of losloopruimte. Deze moet aan het hok vast zitten zodat konijnen niet opgetild hoeven te worden om erin gezet te worden.  Maar hoe groter de ren,  hoe beter!  Natuurlijk is het ook prima wanneer konijnen een hok hebben en los mogen lopen in de tuin.

 

-Voor binnen konijnen is dat een hok/wc en los door de kamer. Of een rennetje aan het hok, zodat de konijnen wat meer bewegingsruimte hebben wanneer je niet thuis bent. Een dubbel hok geeft weliswaar wat meer ruimte aan het konijn, maar niet de gelegenheid om een sprintje te trekken.

We maken een afspraak met u om langs de komen bij de opvang. Dit kan op woensdagmiddag en zaterdagochtend. Natuurlijk moet je konijn meekomen, zodat er gedate kan worden. Kosten voor een voedster bedragen € 40,00, kosten voor een gecastreerde ram bedragen € 75,00 en kosten voor een koppel € 95,00.

 

Een paar aandachtspunten:

-Zorg voor een ruime vervoersmand. De konijnen gaan na de koppeling samen in 1 koffer naar huis; autorijden is een stressmoment voor konijnen, en dit schept een band. In de vervoersmand kunt u een oude handdoek of stro leggen zodat de konijnen niet wegglijden in het mandje.

-U kunt pinnen bij de opvang, dit heeft onze voorkeur. Contant betalen is ook mogelijk.

-Bij adoptie vragen wij u een adoptieformulier in te vullen en krijgt u het entingsboekje van het konijn mee.

-U krijgt een zakje overgangsvoer mee. Dit is het voer dat het konijn op de opvang heeft gegeten. Gedurende een week meng je dit voer met je eigen voer; zo kunnen de gevoelige darmen langzaam overschakelen op  het nieuwe voer.

-Na de adoptie horen wij graag nog eens hoe het met ‘onze’ konijnen gaat!! Ook bij problemen met de koppeling vinden wij het fijn als u contact met ons opneemt.

hazelHoe gaat adoptie in z’n werk?