Afstand doen van uw konijn(en)


De aanschaf van een huisdier is een serieuze zaak. Huisdieren zijn immers volledig afhankelijk van onze zorg. Helaas kunnen de omstandigheden zodanig veranderen dat iemand niet meer voor zijn of haar huisdier kan zorgen.
In het geval van een konijn lijkt het een voor de hand liggende oplossing deze in een park of bos los te laten. Soms denken mensen daarmee zelfs goed te doen: ‘we geven het beestje de vrijheid’ of ‘daar komt hij toch ook oorspronkelijk vandaan’. Wat mensen zich vaak niet realiseren,  is dat een tam konijn in de natuur op geen enkele manier kan overleven.
Helaas zien we in de opvang bijna wekelijks trieste voorbeelden van een dergelijke keuze.

Afstand doen van uw konijn(en)

Mocht u om welke reden dan ook niet meer voor uw konijn(en) kunnen zorgen neem dan contact op met onze opvang. Wij zoeken dan een nieuw baasje met een maatje voor uw konijn.
Wij vragen wel afstandskosten in de vorm van een vrijwillige bijdrage (gemiddeld ontvangen wij €20,- per konijn). Alle konijnen worden bij ons namelijk alleen herplaatst als ze ingeënt zijn en in het geval van een ram ook gecastreerd.

Waarom afstandskosten?
Wanneer een konijn bij ons binnenkomt volgen wij altijd de volgende stappen:
– het konijn krijgt een volledige controle bij Dierenkliniek Schaijk. Hierbij wordt het gebit, de vacht, de oren en het gewicht gecontroleerd.
– het konijn krijgt de volledige vaccinaties: Myxomatose, RHD 1 & 2.
een ram wordt gecastreerd
een voedster wordt gesteriliseerd wanneer wij merken dat zij moeilijk plaatsbaar is. Dit kunnen wij merken aan zeer dominant gedrag, continu willen rijden en mogelijk aan agressief gedrag bij koppelen.

Met de afstandskosten die wij ontvangen kunnen wij een deel van deze kosten dekken.

Wachtlijst afstandskonijnen
Vanwege het grote aantal gedumpte konijnen dat de laatste tijd wordt binnengebracht hebben wij momenteel geen capaciteit meer om afstandskonijnen op te nemen. Wij hanteren daarom een wachtlijst. Neem contact op met ons via de mail (konijnenopvanghazel@outlook.com), om te informeren naar de voorwaarden.


Het verhaal van gedumpte Panda

Hoi Piepeloi, ik ben konijn Panda. Ik ben in een weiland gedumpt, samen met twee andere konijnen, angstig en alleen zaten we daar. Van schrik ben ik in een sloot beland, ik zat helemaal onder de modder. De dierenambulancemevrouw was er gelukkig met haar schepnet en zo ben ik bij Hazel beland.

Eerst mocht ik lekker bij een pleegmama opdrogen en toen ik op mijn gemak was ben ik bij de opvang gaan logeren. Nu ben ik langs de dokter geweest en mag ik op zoek naar een vriendinnetje en natuurlijk een baasje die mij nooit meer dumpt, want dat was maar eng hoor. De andere twee konijnen zijn niet meer gezien namelijk…

hazelAfstand